Hyppää sisältöön
Rekisteröidy
Kirjaudu

Tule mukaan

Vastaanota vertaistukea ja viestejä. Voit pitää omaa henkilökohtaista päiväkirjaa.

Rekisteröidy

Tupakoinnin lopettajaa vastassa miljardibisnes

Nykyisin tupakka tappaa seitsemän miljoonaa ihmistä vuodessa. Liikenneonnettomuudet, aids ja malaria eivät edes yhteenlaskettuina pysty samaan.

LOPETTAJIA vastassa on paitsi nikotiinin aiheuttama sitkeä riippuvuus myös globaali miljardibisnes, Big Tobacco. Edelleen yhä ovelana. Tupakkateollisuus on pitkään tukenut maailmalla ajatushautomoita, jotka kritisoivat valtion tunkeutumista ihmisten elämään ja syyttävät terveysasioita painottavia poliitikkoja holhoajiksi. Viesti menee edelleen läpi.

Esimerkiksi Britanniassa Institute of Economic Affairs julkaisee holhousvaltioindeksiä (Nanny state index). Sillä on neljä kriteeriä: sähkösavukkeiden, tupakan, ruoan ja alkoholin sääntely.

Joka vuosi media julkaisee tieteen näköiseksi verhoillun propagandaindeksin tuloksia. ”Suomi on holhousliigan kärjessä vahvalla erolla muihin maihin”, hehkutettiintänäkin vuonna. Usein viestimet tekevät työnsä puolivillaisesti eivätkä mainitse, että instituutti on tupakkateollisuuden rahoittama. Kun otetaan kantaa lainsäädäntöön, pitäisi tietää, mistä ajatuspajan raha tulee.