Hyppää sisältöön
Rekisteröidy
Kirjaudu

Tule mukaan

Vastaanota vertaistukea ja viestejä. Voit pitää omaa henkilökohtaista päiväkirjaa.

Rekisteröidy

Ammattiin opiskelevien nuuskan käyttö lisääntyi enemmän kuin lukiolaisten, kertoo uusi THL:n tutkimus

Koulutuksen merkitys nuuskan käytössä on kasvanut, selviää THL:n tuoreesta tutkimuksesta. Ammattiin opiskelevien nuuskan käyttö lisääntyi enemmän kuin lukiolaisten. Molemmissa oppilaitoksissa opiskelevien poikien nuuskan käyttö on yleistynyt vuosina 2008–2017.

Jos nykyinen trendi jatkuu, nuuskan käytöstä voi syntyä terveyseroja eri koulutusryhmien välillä, sanoo THL:n asiantuntija Otto Ruokolainentiedotteessa.

Tutkimuksessa tarkasteltiin lukiolaisten ja ammattiin opiskelevien nuorten tupakkatuotteiden käyttöä suhteessa heidän vanhempiensa koulutustasoon. Sekä matalasti että korkeasti koulutettujen vanhempien ammattiin opiskelevat lapset käyttivät tupakkatuotteita todennäköisemmin kuin lukiossa opiskelevat nuoret.

Yllättävää oli se, että nuorten omien koulutusvalintojen vaikutus näkyi näin selkeästi silloinkin, kun he olivat lähteneet eri koulutuspolulle kuin omat vanhempansa, sanoo THL:n asiantuntija Hanna Ollila, tiedotteessa. Kun tupakkakokeilut alkavat tyypillisesti yläkoulun puolella, tulokset viittaavat siihen, että ammatilliset oppilaitokset näyttäytyvät nuorille yhä ympäristönä, jossa tupakkatuotteiden käyttöä voi jatkaa.

 

Mediuutiset 13.8.2019