Hyppää sisältöön
Rekisteröidy
Kirjaudu

Tule mukaan

Vastaanota vertaistukea ja viestejä. Voit pitää omaa henkilökohtaista päiväkirjaa.

Rekisteröidy
Nainen hengittää

Mielenterveyskuntoutujan raju nikotiinipiikk

Olen sairastanut psykoosisairautta pitkän tovin elämässäni. Ennen sitä olin niin sanotusti terve. En myöskään silloin juuri polttanut enkä ainakaan ketjussa.Tupakan myötä aamut tulivat vaikeiksi. Piti odottaa, milloin pääsee röökille. Se on kova paikka, kun tottuu polttamaan heti herättyään. Sairaus aiheutti myös sen, että tekee asioita miettimättä loppuun asti. Ei tule mieleen, että tupakka on hengenvaarallista. Ja näin ollen minunkin tuli poltettua Mega paljon röökiä.

Tupakoinnissa on homman nimi, että vieroitusoireita siirretään loputtomiin, kunnes hauta kutsuu luokseen. Tupakointi on ainoita asioita, joissa vieroitusoireiden siirtäminen on maalaisjärjen mukaan sallittu.  Niinpä elämä oli nautintoa, joka tulee savuna sisään keuhkoihin ja ulos tyyliin. Tämä nautinto imeytyy veren kiertoon seitsemän sekunnin kuluttua. Herää kysymys, onko niin kiire hautaan, kun vaihtoehtona olisi myös hyvä elämä.

En parane psykoosisairaudesta, vaikka polttaisin viisi askia päivässä. Minua on auttanut liikunta (lähinnä kävely) jaksamaan yli nikotiinin tuskien ja muutenkin pitänyt vireänä ja mielialaa parempana. Toivon, että sinäkin voit vielä lopettaa.  Vaikka yrität ehkä sairaudeltasi polttaa itsesi hengiltä.

Minulta meni kolme askia päivässä pahimmillaan, kun vielä poltin. Yritin saada jotain hyvää oloa siitä, kun poltin ketjussa vaikean tilanteen tullen. En tiedä toimiiko tämä oikeasti, mutta joka tapauksessa kallista ja vaarallista hommaa.

Jos haluaa vaarallisia tilanteita, niin kannattaa hypätä vaikkapa laskuvarjolla. Sitten kun on ollut 10 vuotta polttamatta niin voi hommata vaikka lentolupakirjan säästyneillä tupakkarahoilla. Sehän on fakta, että on vuokrakoneita, joilla voi lentää sopuhintaan. Olen ollut yhden lentäjän kyydissä, tämä oli ihan hauskaa hommaa. Olin onneksi lakossa noihin aikoihin ja silloin en joutunut kärsimään vieroitusoireista, kun ei olisi lennon aikana voinut poltella kuitenkaan röökiä. Mietitkö koskaan poltatko rahasi savuna ilmaan vai haluatko jotain syvällisempää. Ulkomaillekin voisi lähteä jo muutaman kuukauden lopettamisrahoilla.

Olen seurannut mielenterveyskuntoutujien tupakointia todella läheltä. Yksikin kuntoutuja oli aina ilman röökiä ja hän teititteli minua, että saisi yhden röökin pummattua. En antanut hänelle röökiä ja nakkasin natsan maahan. Hän otti sen maasta ja niinpä aina, kun minä menin röökille, hän poimi natsan joko tuhkiksesta tai minun heittämänä. Tätä jatkui noin vuoden verran. Tulee vaan mieleeni, että onkohan natsat ihan puhtaita, ettei niistä saa vaan jotain kulkutautia. Nykyään huomaan uuden asian. Ulkona tuhkikset haisevat kuvottavalle.

Sairauden kanssa nikotiini riippuvuus on karmea tapa elää. Asuin ennen mielenterveyskuntoutujien paikassa toipumassa ja eräskin tyyppi poltti koko ajan 25 minuutin jaksoissa sähkötupakkaa koko päivän. En tainnut paljon itsekään jäänyt huonommaksi tuosta ketjuhöyryttäjästä. Voisi näin vitsinä sanoa, että ihan hullua meininkiä.

10.4.2018 pikku Prinsessa