Hyppää sisältöön
Rekisteröidy
Kirjaudu

Tule mukaan

Vastaanota vertaistukea ja viestejä. Voit pitää omaa henkilökohtaista päiväkirjaa.

Rekisteröidy

Nikotiini tunnustetaan riippuvuutta ja syöpää aiheuttavaksi myrkyksi

Tupakointi kielletty

Tavoitetta tupakattomasta ja nikotiinittomasta Suomesta kannatetaan laajasti ja tasaisesti eri väestöryhmissä. Myös tupakoivista yli puolet kannattaa tavoitetta.

Suomalaisista 80 prosenttia pitää hyvänä tavoitetta muuttaa Suomi tupakattomaksi ja nikotiinittomaksi vuoteen 2030 mennessä. Myös tupakoivista yli puolet (53 prosenttia) ja nuuskaa käyttävistä 59 prosenttia kannattaa tavoitetta. Sähkösavukkeen käyttäjistä tavoitetta kannattaa 38 prosenttia.

Tiedot käyvät ilmi Suomen ASH ry:n teettämästä tutkimuksesta, jolla selvitettiin suomalaisten käsityksiä nikotiinista. Tavoite tupakattomasta ja nikotiinittomasta Suomesta toteutuu, jos alle viisi prosenttia väestöstä käyttää tupakka- ja nikotiinituotteita vuonna 2030.

”Tulokset ovat ilahduttavia ja näyttää siltä, että pitkäjänteinen työ kantaa hedelmää. Suomen tupakkapolitiikka on oikeansuuntaista ja sillä näyttää olevan väestön, myös tupakoivien henkilöiden, tuki. Systemaattisessa tiedon välittämisessä tupakan ja nikotiinin vaaroista on onnistuttu”, toteaa Suomen ASH ry:n toiminnanjohtaja Mervi Hara.

Tutkimuksen perusteella tavoitetta kannatetaan hyvin tasaisesti eri ikä-, koulutus, – ja tuloluokissa. Asuinpaikka, asema työelämässä tai sukupuoli ei juuri vaikuta kannatuslukuihin. Naisista tavoitetta pitää hyvänä 83 prosenttia, miehistä 77 prosenttia.

Lue lisää Suomen ASH ry:n sivulta