Hyppää sisältöön
Rekisteröidy
Kirjaudu

Tule mukaan

Vastaanota vertaistukea ja viestejä. Voit pitää omaa henkilökohtaista päiväkirjaa.

Rekisteröidy

Parveketupakointi on haitallista muillekin kuin tupakoijalle itselleen

Passiivisessa tupakoinnissa ei-tupakoija altistuu tupakansavun haitallisille palamistuotteille toisten tupakoinnin seurauksena. Passiivisella tupakoinnilla on merkitystä useiden kansanterveydellisesti merkittävimpien sairauksien synnylle ja pahenemiselle lapsilla ja aikuisilla.  Passiivinen tupakointi aiheuttaa esimerkiksi keuhkosyöpää myös tupakoimattomilla. Tupakansavun haitalliset aineosat johtavat hengitysteiden tulehdusreaktioon ja lisäävät limaneritystä. Pitkäaikainen altistuminen saattaa johtaa myös krooniseen hengitysteiden tulehdukseen ja sitä kautta astmaan ja keuhkoahtaumatautiin. Passiivinen tupakointi on maailmanlaajuisesti yleisimpiä ehkäistävissä olevia haitallisia sisäilman saasteita.

Parveketupakointi altistaa tupakoijan itsensä lisäksi myös lähellä asuvat tupakansavulle. Se vähentää merkittävästi naapurustossa asuvien mahdollisuuksia nauttia omasta asuinympäristöstään savuttomana. Kesähelteillä parveketupakointi rajoittaa huomattavasti myös muiden mahdollisuutta viilentää asuntoa tuulettamalla, ellei viilennyksen kylkiäisenä halua saada myös savuja asuntoon. Jokaisella tulisi olla mahdollisuus savuttomaan elinympäristöön.

Tutustu Iltalehden juttuun: ”30-asteista kerrostaloasuntoa ei voi tuulettaa, koska naapuri ketjupolttaa: Ei ole kesäkeitaasta tietoakaan”. 

Kansalaisaloite: ”Tupakointikielto kerrostaloihin”