Hyppää sisältöön
Rekisteröidy
Kirjaudu

Tule mukaan

Vastaanota vertaistukea ja viestejä. Voit pitää omaa henkilökohtaista päiväkirjaa.

Rekisteröidy

Kohta vuosi ilman nuuskaa

Olen ollut 11kk ilman nuuskaa. Jee! Harmi vain kun nuuskan himo jatkuu yhä ja edelleen. Vieläkin useita kertoja päivässä tekee mieli laittaa nuuska huuleen ja viime aikoina taukoamatta. Kesällä oli helpompi aika, kun ei ollut nuuska koko ajan mielessä. Olen kokenut elämäni parhaat kokemukset nuuska huulessa ja olen alkanut ajatella että ehkä me vain kuulumme yhteen. Taidan kohta aloittaa uudestaan koska miksi tuhlaisin elämästäni vuosikausia kärvistelyyn.

 1. Vastaus

  marraskuu 23, 2021

  Nikotiini riippuvuudesta pääsemisessä tarvitaan asennetta ja itsekuria. Psykologinen riippuvuus on toisilla voimakkaampi kuin toisilla, mutta riippuvuudesta pääsee eroon ja sen palkitsevuus voi olla silloin myös suurempi kuin niillä, joille irtipääsy on käynyt helposti. Tulet kokemaan voittajan fiilistä lopun elämääsi, kun vaan jaksat vielä sinnitellä, jotta uudesta nikotiinivapaasta elämästä tulee se normaalitapa.
  Keksi nuuskaamisen mieliteon hetkille muuta ajattelemista tai tekemistä, esim. liikuntaa.
  Kokeile juoda vettä tai kahvia, tai käyttää tavallista purkkaa tai pastilleja silloin, kun voimakas mieliteko iskee. Älä jää kieriskelemään tunteessa repsahtaa uudelleen. Voimakkaat mieliteon hetket tulevat ja menevät ohi, kun niille ei anna tilaa. Tutkitusti ne ovat vain n.4-8 minuuttia kestoltaan.
  Olet jo pitkälle. Mieliteot eivät jatku ikuisesti. Vertaistuesta voi olla paljon apua. Stumpin keskustelupalsta 24/7 löytyy https://forum.stumppi.fi/
  Puhelinneuvontamme palvelee myös lopettaneiden asioissa ma-ti klo.10-18 ja to 13-16 0800 148 484. Linja on maksuton.