Hyppää sisältöön
Rekisteröidy
Kirjaudu

Tule mukaan

Vastaanota vertaistukea ja viestejä. Voit pitää omaa henkilökohtaista päiväkirjaa.

Rekisteröidy

Liittyykö tupakoinnin lopetukseen limaisuutta nenänielussa

Lopetin tupakoinnin kaksi viikkoa sitten ja sen jälkeen minulla on ollut jatkuva epämukava limaisuuden ja palan tunne kurkussa ja kurkun takaosassa. Liittyykö nämä tupakoinnin lopetukseen vai kannattaako asia käydä tutkituttamassa lääkärillä. Yskä alkoi noin 4 kuukautta sitten, kun vielä poltin ja yleensä yskösten mukana on tullut ruskeaa limaa. Lähinnä limaisuus kurkussa ahdistaa ja palan tunne, joka ehkä voisi johtua limaisuuden ajattelemisestakin tai epämukavan olon tunteesta kurkussa/nenänielussa.

Parin viikon aikana yskiminen on helpottunut, mutta limaisuus kurkussa on pysynyt. Onko tämä normaalia? Lisätietona vielä että tupakoin noin 3,5 vuotta. Aski tupakkaa meni kahdessa päivässä ja olen 22 vuotias perusterve nuori mies ja minulla on myös todettu astma.

  1. Vastaus

    toukokuu 23, 2022

    Tupakoinnin lopettamisen yhteydessä keuhkojen värekarvojen toiminta elpyy ja keuhkojen puhdistuminen paranee liman tuotannon avulla. Kerrot, että tummaa limaisuutta oli jo tupakoidessasi.

    Sinun kannattanee käydä lääkärissä jotta esimerkiksi poskiontelotulehdus poissuljetaan ja astman lääkehoidon tarve tarkastetaan.
    Hienoa, että olet lopettanut tupakoinnin. Ole siitä ylpeä.