Hyppää sisältöön
Rekisteröidy
Kirjaudu

Tule mukaan

Vastaanota vertaistukea ja viestejä. Voit pitää omaa henkilökohtaista päiväkirjaa.

Rekisteröidy

Yskä ja liman nousu

Lopetin viikko sitten tupakoinnin samalla kun minuun iski kamala vatsatauti. Nyt vatsatauti on ohi mutta suuhun nousee metallinen maku ja limaa. Joudun välillä kakomaan limaa ulos oksentamalla. Epäilen että tämä johtuu tupakoimattomuudesta eikä niinkään enää oksennustaudista. Onko mitään keinoja millä tätä liman noususta johtuvaa epämiellyttävää oloa ja pahoja makuja suussa voisi helpottaa?

 1. Vastaus

  lokakuu 29, 2019

  Limaneritys on ohimenevä ilmiö. Yritä välttää liman nielemistä.
  Parantunut liman eritys on merkki keuhkoputkinen värekarvatoiminnan elpymisestä ja siinä mielessä toivottu ilmiö.

  Tupakka ja tupakansavu sisältävät noin 5600 kemiallista ainetta, joista n. 70 aiheuttaa syöpää.
  Tupakan sisältämistä myrkyistä pahimmat ovat terva, häkä ja nikotiini
  On ymmärrettävää, että suuhun voi tulla paha maku niin tupakoivalle kuin sen lopettajallekin, koska savukkeet sisältävät todella monenlaisia kemiallisia yhdisteitä, joista metallin maku on yksi. Ikävää makua suussa voi helpottaa juomalla sitruunamehua tai pureskelemalla esim fenkoli siemeniä tms. Myös katteisen kielen harjaamista hammasharjalla tai siihen tarkoitetulla lastalla voi suositella.

  Mikäli sinulle tulee sitkeä pitkittynyt yskä olisiko sinun mahdollista saada lääkäriltä resepti limaa irrottavia lääkkeitä varten. Voimakkaat oireet tai jos on erittäin pitkä tupakointihistoria taustalla olisi lääkärin syytä tarkistaa myös keuhkojen tilanne.

  Lisää tietoa
  Yskä