Hyppää sisältöön
Rekisteröidy
Kirjaudu

Tule mukaan

Vastaanota vertaistukea ja viestejä. Voit pitää omaa henkilökohtaista päiväkirjaa.

Rekisteröidy

Miten onnistua lopettamaan pakon edessä

Miten onnistua lopettamaan pakon edessä? Minulla on tulossa kahden kuukauden kuluttua alaleuan siirtoleikkaus, jonka vuoksi minun oli pakko lopettaa polttaminen kaksi päivää sitten. Tiedän, että se on oman terveyteni ja paranemiseni kannalta välttämätöntä, mutta silti tuntuu niin mahdottomalta tehtävältä. En olisi halunnut lopettaa, nautin polttamisesta ja haluaisin yhä tehdä sitä. Tunnen eniten vain epäreiluutta siitä, kun muut saavat ihan vapaasti polttaa, mutta minun on pakko leikkaukseni takia lopettaa. Mikä siis neuvoksi? Onko vinkkejä miten polttamisen saisi pakon edessä lopetettua, edes siksi aika kun on pakko?? Minulla on tulossa kahden kuukauden kuluttua alaleuan siirtoleikkaus, jonka vuoksi minun oli pakko lopettaa polttaminen kaksi päivää sitten. Tiedän, että se on oman terveyteni ja paranemiseni kannalta välttämätöntä, mutta silti tuntuu niin mahdottomalta tehtävältä. En olisi halunnut lopettaa, nautin polttamisesta ja haluaisin yhä tehdä sitä. Tunnen eniten vain epäreiluutta siitä, kun muut saavat ihan vapaasti polttaa, mutta minun on pakko leikkaukseni takia lopettaa. Mikä siis neuvoksi? Onko vinkkejä miten polttamisen saisi pakon edessä lopetettua, edes siksi aika kun on pakko?

  1. Vastaus

    helmikuu 25, 2020

    Tiedetään, että noin puolet tupakoitsijoista haluaisi lopettaa tupakoinnin. Monet kertovat, että he ovat alkaneet pikkuhiljaa inhota tupakointi riippuvuuttaan aina enemmän ja enemmän. Sinun kohdallasi motivaatiota siihen ei ollut vielä syntynyt ja tulevan leikkauksen vuoksi tarve lopettaa tuli yllättäen.
    Monelle lopettaminen onnistuu kuitenkin parhaiten, kun siihen on olemassa pakottava syy kuten vakava sairastuminen tai juurikin tuleva leikkaus. Ainakin sinun kannattaa miettiä kaikkia niitä hyviä puolia joita saavutat kun et tupakoi. Toimenpiteestä paraneminen esimerkiksi on pitkälti riippuvainen tupakoimattomuudestasi.
    Pari kuukautta elämästä on lyhyt aika monessakin asiassa. Voisitko soittaa meille maksuttomaan Stumppineuvontaan 0800 148 484 ma-ti klo 10-18 ja to 13-16. Motivaatiota voidaan ehkä herätellä keskustellen enemmän.