Hyppää sisältöön
Rekisteröidy
Kirjaudu

Tule mukaan

Vastaanota vertaistukea ja viestejä. Voit pitää omaa henkilökohtaista päiväkirjaa.

Rekisteröidy

Nikotiini ja silmäsairaudet

Moikka! Olen yrittänyt löytää vastausta kysymykseeni monesta paikkaa, mutta en ole löytänyt, eli nyt kokeilen teitä (: elikkä: mun isällä todettiin kuiva silmäpohjanrappeumatauti ja näkö on huonontunut todella paljon vuodessa. Hän on polttanut tupakkaa yli askin päivässä yli 30vuotta. On yrittänyt lopettaa todella monta kertaa. Silmäpohjanrappeumataudissa on ensiarvoisen tärkeää lopettaa tupakointi, koska tupakointi nopeuttaa taudin etenemistä ja on suuri riskitekijä koko taudille. Isän tilanne on nyt pahimmillaan se ettei onnistu lopettamaan, ja sokeutuu kolmen vuoden päästä, sanoi lääkäri. Kysymykseni on: mikä ainesosa tupakassa se on joka aiheuttaa silmäsairauksia? Onko se nikotiini vai joku muu?? Isä yrittää nyt lopettaa röökaamisen nikotiinituotteiden avulla, mutta kun ei tiedetä jos se on se nikotiini vai jokin muu myrkky siinä tupakassa joka pahentaa silmätilannetta. Eli onko silmärappeumataudin suhteen ihan turhaa yrittää nikotiinituotteilla päästä eroon tupakasta? Vai kannattaako? vai Pitäisikö vaan päästä kaikista nikotiinituotteista eroon kerralla? Alkaa olla kiire koska näkö huononee kokoajan, eikä haluttaisi tuhlata näköä nikotiinituotteisiin, jos ne ovat yhtä paha silmille kuin tupakka.

Tämä meni todella sekavaksi, toivottavasti saatte selkoa (:

 1. Vastaus

  kesäkuu 3, 2019

  Valitettavasti kysymykseesi ei taida löytyä tarkkaa vastausta. Nikotiinin verisuonia supistava vaikutus on selvä ja vaikuttaa koko kehoon elintoimintoja heikentävästi.
  Tärkeintä olisi nyt lopettaa tupakointi pikaisesti vaikka sitten nikotiinikorvaustuotteella aluksi ja varata lääkäriaika samalla mahdollista reseptilääkkeen saamista varten. Tupakointi on eräs suurin sairautta pahentava tekijä kuvaamasi isäsi sairauteen liittyen.
  Nikotiinikorvaustuotteissa elimistöön imeytyvää nikotiinia on vähemmän kuin savukkeissa. Tupakoinnin lopettamisen avuksi löytyy myös useampikin reseptilääke. Toki oma motivaatio tarvitaan, että lopettamisesta tulee totta.

  Meille voi myös soittaa maksutta ja tuemme soittajan lähtökohdista käsin

  Puhelinneuvonta 0800 148 484 ma-ti klo 10-18 ja to 13-16 .

  Katso alla oleva juttu asiaan liittyen

  Silmänpohjanrappeuma