Hyppää sisältöön
Rekisteröidy
Kirjaudu

Tule mukaan

Vastaanota vertaistukea ja viestejä. Voit pitää omaa henkilökohtaista päiväkirjaa.

Rekisteröidy

Nikotiinipastillien pitkäaikainen käyttö

Hei!

Vaihdoin tupakoinnin nikotiinipastilleihin ja olen käyttänyt niitä jo useamman vuoden. (Nicotinell 1mg.)

Onko nikotiinipastillejen pitkäaikainen käyttö vaarallista? Lisääkö niiden käyttö esimerkiksi suun, nenän ja nielun alueen syöpien vaaraa?

  1. Vastaus

    toukokuu 16, 2018

    Nikotiini aineenvaihduntatuotteineen saattaa aiheuttaa solun muuttumisen syöpäsoluksi ja lisätä solujen jakaantumista ja pitää yllä syöpäkudoksen kehittymistä. Useimmissa viimeaikaisissa katsauksissa nikotiinia pidetään nykyään syöpäkudoksen ylläpitäjänä ja mahdollisesti myös syövän aiheuttajana. Lisäksi nikotiinin aineenvaihduntatuotteet ovat perimämyrkyllisiä.
    Tupakointia lopetettaessa repsahtamista tupakoimaan uudelleen tapahtuu useimmiten joko ensimmäisten viikkojen tai viimeistään kolmen kuukauden aikana. Siksi nikotiinikorvaushoitoa perinteisesti suositellaan käytettäväksi kolme kuukautta. Lääketutkimuksissa nikotiinikorvausvalmisteiden tehoa ja turvallisuutta on useimmiten tutkittu juuri vain kolmen kuukauden ajan.
    Pitkään, jopa vuosia, jatkuvaa nikotiinikorvaushoitoa pidetään huomattavasti parempana vaihtoehtona kuin tupakoinnin lopettamista. Pitkäaikaisnäyttö terveysvaikutuksista kuitenkin puuttuu, jotta pitkäaikaista nikotiinikorvaushoitoa voisi suositella ensisijaiseksi hoitokeinoksi.