Hyppää sisältöön
Rekisteröidy
Kirjaudu

Tule mukaan

Vastaanota vertaistukea ja viestejä. Voit pitää omaa henkilökohtaista päiväkirjaa.

Rekisteröidy

Onko huono juttu, ettei tupakkayskää ole tullut

Lopetin tupakoinnin kuukausi sitten. Olen polttanut elämäni aikana yhteensä ehkä 9 vuotta, keskimäärin 12 päivässä, riippuen fiiliksestä saattanut enemmän tai vähemmän. Olen alle 30v. Kysymys, onko huono juttu, ettei tupakkayskää ole tullut? Olen lukenut, että silloin keuhkot puhdistuvat kun yskä tulee.

Minusta tuntuu, ettei hengittämiseni ole niin tehokasta kuin voisi olla. Happisaturaatio on kyllä mitattuna aina ollut täydet 100. Olen kärsinyt ahdistushäiriöstä, voisiko hengenahdistus johtua siitä jos nyt vaan kuumottelen liikaa näin muutoksen äärellä. Yritän pitää itsestäni huolta, syödä terveellisesti ja ulkoilla. Lopettaminen on ollut helppoa adhd lääkityksen ohella. Olen kuitenkin huolissani, onko terveyteni menetetty.

 1. Vastaus

  kesäkuu 23, 2020

  Isot onnittelut sinulle, kun olet lopettanut tupakoimisen. Se on yksi tärkeimpiä terveystekoja, joita voi tehdä. Hyvä Sinä!

  Kun tupakoinnin lopettaa keuhkot aloittavat puhdistumisen jo ensimmäisen vuorokauden aikana. Keuhkoputkien värekarvat uudistuvat ensimmäisten viikkojen aikana, mikä edelleen vauhdittaa keuhkojen puhdistumista. Verenkierto paranee ensimmäisten viikkojen aikana.
  Kun tupakoinnin lopettaa joillekin tulee hetkellistä limannousua ja yskää. Tämä on yksilöllistä. Ei ole epänormaalia vaikka yskää ei tulekaan.

  Älä ole turhaa huolestunut, keuhkosi toiminevat erinomaisesti. Ahdistava tunne voi johtua myös vaikka allergioista tai todellakin kuten mainitsit liiasta asiaan keskittymisestä.
  Olet tehnyt oikein kun lopetit tupakoinnin. Iloitse ja palkitse itseäsi jollain mukavalla asialla.