Hyppää sisältöön
Rekisteröidy
Kirjaudu

Tule mukaan

Vastaanota vertaistukea ja viestejä. Voit pitää omaa henkilökohtaista päiväkirjaa.

Rekisteröidy

Pariskunnan tupakoinnin lopetus

Onko teillä antaa vinkkejä, kuinka lopettaa yhdessä tupakointi. Minusta tuntuu, että puolisoni ei näe samalla tavalla riippuvuuden vakavuutta ja lopettamisen vaikeutta, kuin minä näen. Hän on kuitenkin halunnut yhdessä lopettamista, mutta hän ei halua kuulla miten minulla menee. Onnistuuko yhdessä lopettaminen yleensäkään.

 1. Vastaus

  elokuu 24, 2022

  Hienoa, että olette ryhtyneet tupakoinnin lopettajiksi. Ongelma, josta kerrot on moninainen asia. Jossain suhteissa se toimii, mutta ehkä harvemmin.

  Tupakointi on yksityisasia luonteeltaan, vaikka se häiritseekin paljon lähiympäristöä ja on usein myös terveysriski lähellä olevilleen kuten myös naapureille. Lopettaminen on kuitenkin yksilön oma prosessi. Vertaistuella on suuri merkitys. Joskus 24/7 vertaistuen antaminen tai saaminen voi olla liian iso urakka ja se voi olla hyvä keskittää pienempiin annoksiin.

  Saattaisi kannattaa aloittaa ensin omana projektina lopettamista, sitten kun siinä onnistuu, toinen näkee tupakoimattomuuden hyötyjä toisessa ja kiinnostuu itsekin lopettamisesta.

  Matka etenee yleensä eri tahtiin ja omalla tavalla, sekin tekee yhdessä lopettamisesta hiukan mutkikkaamman.

  Suosittelen, että soittelette kumpikin, mutta erikseen puhelinneuvontaamme. Nyt kun asia on vireillä ei kannata luovuttaa.