Hyppää sisältöön
Rekisteröidy
Kirjaudu

Tule mukaan

Vastaanota vertaistukea ja viestejä. Voit pitää omaa henkilökohtaista päiväkirjaa.

Rekisteröidy

Roskaajat eivät opi, vaikka kuinka jankataan – 10 000 asukasta siivoaa kaupunkinsa tutusta rojusta joka vuosi

Kouvolan kaupungin organisoima Siisti Siti -kampanja on haastanut kaupungin työntekijät, päiväkodit ja koulut siivoustalkoisiin puhtaamman Kouvolan puolesta. Tempauksen tarkoituksena on havahduttaa kaikkia kouvolalaisia siistimpään käytökseen julkisilla paikoilla.

– Jo yhden roskan poimimisella päivässä roskikseen on iso vaikutus, kun sen tekee suuri joukko ihmisiä, kannustaa Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka.

Kouvolan kaupungin liikuntapaikkamestari Arto Porkan mukaan kaupungin liikunta- ja ulkoilupaikoilta löytyy talven jälkeen eniten tupakantumppeja ja pikaruokapakkauksia.

Roskaamisvalistuksesta on puhuttu jo vuosia. Ympäristöasiantuntija Timo Martikainen toteaa, että roskaavien ihmisten suhtautumisessa roskien heittelyyn olisi korjattavaa.

Tupakantumppia on tituleerattu maailman yleisimmäksi roskaksi. WHO:n vuonna 2017 ilmestyneen raportin mukaan kaksi kolmasosaa maailmassa poltetuista tupakoista päätyy luontoon.

Tällä hetkellä valtaosa markkinoilla myytävien savukkeiden filttereistä on tehty huokoisesta selluloosa-asetaatista. Selluloosa-asetaatti on muovia, joka ei maadu ja sen hajoaminenkin kestää vuosia.

Lue lisää: yle.fi