Hyppää sisältöön
Rekisteröidy
Kirjaudu

Tule mukaan

Vastaanota vertaistukea ja viestejä. Voit pitää omaa henkilökohtaista päiväkirjaa.

Rekisteröidy

Sähkötupak-kaan liitettyjen selittämättö-mien keuhko­sairauksien määrä kasvaa

YHDYSVALLOISSA lääkärit, tutkijat ja terveysviranomaiset kamppailevat salaperäisten, sähkötupakkaan liitettyjen keuhkosairauksien kanssa.

Selittämättömiä tapauksia raportoidaan maassa jatkuvasti uusia, ja joidenkin lääkäreiden mielestä niistä on tulossa epidemian kaltainen kiusa.

Perjantaina Yhdysvaltain terveysviranomaiset julkaisivat raportin, jonka mukaan erilaisten mystisten hengitystiesairauksien kasvu johtuu todennäköisesti sähkötupakoinnista. Samalla terveysviranomaiset varoittivat ihmisiä ostamasta sähkötupakointivälineitä katukaupasta ja vetosivat sähkötupakoitsijoita lopettamaan tuotteiden käytön, kertoo The New York Times.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto on kertonut analysoivansa parhaillaan noin 80 potilaalta saatua sähkötupakkatuotetta, mutta tuloksia ei ole vielä julkistettu. Siihen asti virasto on kehottanut sähkötupakan käyttäjiä pidättäytymään sähkötupakoinnista.

MAAILMAN TERVEYSJÄRJESTÖ WHO otti heinäkuussa kantaasähkötupakointiin ja varoitti sen haitoista. WHO vaati heinäkuisessa tupakointiraportissaan sähkötupakoinnin sääntelyä.

Sähkötupakkatuotteiden sääntely on ollut vähäistä, ja suuret tupakkayhtiöt ovat panostaneet viime vuosina runsaasti sähkötupakan markkinointiin.

 

Lue lisää: HS.fi