Hyppää sisältöön
Rekisteröidy
Kirjaudu

Tule mukaan

Vastaanota vertaistukea ja viestejä. Voit pitää omaa henkilökohtaista päiväkirjaa.

Rekisteröidy

Sivuston ohjeet

Ohjeet sivuston käyttöön /26.1.2021

Sivustoa voi lukea ja osaa toiminnoista käyttää (esim. erilaiset laskurit) myös rekisteröitymättä.
Tutustu keskustelupalstan rekisterin tietosuojaselosteeseen.

Stumppi.fi -sivustolle rekisteröityminen *)

Stumppi -sivustolle rekisteröidytään etusivulta www.stumppi.fi. Rekisteröityminen on mahdollista anonyymisti nimimerkillä. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat käyttöösi esim. päiväkirjaosion, voit jättää muille vertaisvinkkejä sekä kirjoitella ja saada vertaistukea keskustelupalstalla.

V.2018 alkaen Stumppi.fi -sivustolle rekisteröityneen käyttäjän näkymään sisältyy myös keskustelufoorumi. Keskusteluihin ei siis rekisteröidytä erikseen, kuten vanhan sivuston toteutuksena oli.


Kirjautumisnäkymä
on erilainen sen mukaan, kirjautuuko Stumppi.fi etusivulta vai keskustelufoorumin näkymässä. Stumppi.fi etusivulta kirjautuessa profiilitietoja voi muokata eri tavoin (esim. bannerin asetus) kuin keskustelufoorumilla kirjautuen. Stumppi.fi etusivulta on linkitys keskustelupalstalle useammassa kohdassa.

Stumppi.fi -sivustolla on paljon tietosisältöä, ohjeita, laskureita, blogikirjoituksia ym., joten etusivun päävalikkoa (menu) kannattaa selata rohkeasti ja tutustua sisältöön tarkemmin. Arvostamme myös mahdollista palautettasi.

Säästölaskurissa on mahdollista käyttää myös desimaaleja eli ilmoittaa tupakka-askin todellinen hinta.
Erottimena toimii sekä pilkku että piste.
Katso lisää tietoa ja testejä Stumpin sivustolta.


Keskustelupalstan ohjeet

Keskustelupalstan säännöt päivitetään omaksi ohjeekseen keskustelupalstalle.
Ylläpito eli Stumppi -tiimi seuraa keskusteluja ja muokkaa viestejä tarvittaessa. Mahdollisista sääntöjen vastaisista kirjoituksista voi myös lähettää vinkin ylläpidolle.

Keskustelupalstan kategoriat eli aiheiden jaottelu on vanhaa perua. Oman keskustelun voi avata, mihin kategoriaan omasta mielestä parhaiten sopii tai sitten kirjoittaa ja kommentoida muiden kirjoituksia jo olemassa olevissa viestiketjuissa.

Keskustelupalstalle tekstejä kirjoittaessa automaattisesti tallentuvat luonnokset on mahdollista poistaa  (delete -painike viestin asetuksissa).

Emojien käyttö
Jos asioit puhelimella, emojit tulee valita foorumin emojivalikosta tai kaksoispisteen kautta, mutta ei puhelimen valikosta. Sydän -emoji ei jostain syystä toimi valikostakaan käytettynä, vaan jättää kaiken sen jälkeen pois (tilanne syksyllä 2021).


Sivuston käyttöön liittyviä ohjeita

Bannerin lisäys omaan profiiliin

Kirjaudu www.stumppi.fi etusivulta (ei keskustelupalstan näkymässä) omaan profiiliin -> profiilitietojen muokkaus -> lisää tiedot tupakoinnin aloittamispäivästä, lopetuspäivästä jne. sekä valintasi mukaan rasti kohtiin ”Näytä lopetuslaskuri sivuston profiilissa” sekä ”Näytä lopetuslaskuri foorumin (=keskustelupalsta) allekirjoituksissa”. Valitse myös bannerin taustaväri. Muista vahvistaa valinnat Tallenna -painikkeella.
Nyt voit seurata tupakoimattomuutesi kestoa ja rahan säästöä.


Käyttäjätunnuksen vaihto

Stumppi.fi etusivulta omaan profiiliin kirjautuen on mahdollista pyytää profiilin muokkaus -kohdasta käyttäjätunnuksen vaihtoa, mikäli se jostain syystä on tarpeen (ei suositeltavaa tai toivottavaa).
Muista vahvistaa pyyntö eli klikkaa ”Tallenna” (painike näkyy sivua alaspäin vierittäen)!

Pyyntö siirtyy Stumpin työryhmäsähköpostiin, josta Stumppi -tiimi käsittelee sen. Vaihto tehdään, mikäli toivottu uusi käyttäjätunnus on vapaana. Saat sähköpostiisi ilmoituksen siitä, onnistuiko käyttäjätunnuksen vaihtaminen.


Oman profiilin eli tilin poisto

Oman profiilin poisto Stumppi -sivustolta ei ole mahdollista omatoimisesti. Jos haluaa kaikki profiilitietonsa eli koko tilinsä poistettavaksi, siitä pitää laittaa pyyntö Stumppi -tiimille esim. sähköpostitse Stumpin työryhmäsähköpostiin stumppi.tyoryhma@hengitysliitto.fi

Jos olet kirjoitellut keskustelupalstalla, ilmoita myös, saavatko viestisi jäädä näkyviin (käyttäjätunnus eli nimimerkki ei enää näy, vaan tilalla on ”deleted”) vai toivotko kaiken sisällön poistamista tilin poiston yhteydessä.

 

Yhteystiedot ja yhteydenotot ylläpitoon

Stumppi -tiimiin voi ottaa yhteyttä työryhmäsähköpostilla (stumppi.tyoryhma@hengitysliitto.fi) ja rekisteröitynyt käyttäjä asian mukaan harkiten myös keskustelupalstan yksityisviestein tai keskusteluketjun julkisen viestin avulla.
Yksityisviesti = yläreunassa toinen painike vasemmalta

 


 

*) Vanha ohje käyttäjätunnuksen palauttamisesta eli sivustouudistuksen siirtymävaiheen toimintaohje v.2018

HUOM! Jos olet rekisteröitynyt Stumppi.fi -sivustolle ensimmäisen kerran v.2018 tai sen jälkeen, et tarvitse tätä ohjetta. Ennen Stumpin sivustouudistusta (uusi sivusto otettiin käyttöön tammikuussa 2018) rekisteröityminen oli mahdollista vain Stumpin keskustelut -osioon eli keskustelufoorumille. Sivustouudistuksen myötä rekisteröityminen tapahtuu koko sivustolle stumppi.fi etusivun kautta rekisteröintilomake täyttäen ja sama käyttäjätunnus käy keskusteluihinkin.

Vanhojen käyttäjätunnusten palauttamisessa on esiintynyt hieman hankaluuksia, Prosessi ei ole aivan yksiselitteinen johtuen tietoturvasta (salasanoista ja niiden automaattisen siirron mahdottomuudesta). Alla ohjeet vanhan tunnuksen palauttamiseen:

1. Klikkaa ”Kirjaudu sisään” foorumin (=keskustelupalsta) puolella
2. Klikkaa ”Salasana hukassa?”. Tämä siitä syystä, että vanhan palvelun salasanoja ei kryptauksesta johtuen suoraan voi siirtää uuteen palveluun
3. Syötä vanha käyttäjätunnus ja klikkaa ”Pyydä uusi salasana”
4. Saat tähän tunnukseen liitettyyn sähköpostiosoitteeseen linkin salasanan vaihtamiseen. Tarkista roskapostikansio, jos ei näy saapuneissa posteissa.
5. Aseta uusi salasana
6. Navigoi keskustelufoorumiin valikon kautta tai osoitteella https://forum.stumppi.fi
7. Klikkaa ”Kirjaudu sisään” ja syötä äsken asetettu uusi salasana
8. Palvelu ohjautuu foorumiin, joka tunnistaa olemassa olevan tunnuksen sähköpostiosoitteen ja pyytää edellisen palvelun salasanan
9. Syötä salasana jota käytit vanhalla keskustelufoorumilla (ei äsken asetettu). Mikäli et muista salasanaa voit olla yhteydessä tukeen.

Tämän operaation jälkeen et enää tule tarvitsemaan vanhan palvelun salasanaa. Sekä keskustelupalstan että Stumppi.fi palvelun tunnukset ovat samat.