Hyppää sisältöön
Rekisteröidy
Kirjaudu

Tule mukaan

Vastaanota vertaistukea ja viestejä. Voit pitää omaa henkilökohtaista päiväkirjaa.

Rekisteröidy

#suojaapäätä –kampanjassa tuodaan esille nikotiinin haittoja

Idea lamppu

Fressiksen #suojaapäätä-kampanjassa tuodaan esiin nikotiinin moninaisia haittoja. Kampanja on erityisesti niille nuorille, jotka ovat nikotiinituotteiden käyttäjiä tai riskissä aloittaa niiden käyttö.
Kampanjan viestillä ”suojaapäätä” herätetään nuoria kiinnostumaan nikotiinin haitoista ja kehotetaan pysymään kaukana nikotiinituotteista.

Nuorten tupakointi on vähentynyt. Nikotiinia sisältävien tuotteiden, erityisesti nuuskan käyttö ovat kuitenkin lisääntyneet nuorten keskuudessa.
Myös eri tuotteiden yhteiskäyttö nuorilla on huolestuttavaa, sillä siitä aiheutuu osalle nuorista erityisen voimakas nikotiiniriippuvuus.

Ihmisen aivot kehittyvät murrosiästä 25-vuotiaaksi saakka. Tänä aikana aivot ovat herkät erilaisten keskushermostoon vaikuttavien aineiden, kuten nikotiinin vaikutuksille. Nikotiini vaikuttaa aivojen hermosolujen toimintaan ja voi haitata oppimista ja tiedonkäsittelyä.
Nuoren kehittyvät aivot ovat herkät myös riippuvuuden syntymiselle. Riippuvuus haittaa keskittymistä ja aiheuttaa levottomuutta.

Lue lisää: Syöpäjärjestöt.fi