Hyppää sisältöön
Rekisteröidy
Kirjaudu

Tule mukaan

Vastaanota vertaistukea ja viestejä. Voit pitää omaa henkilökohtaista päiväkirjaa.

Rekisteröidy
Verkosto

Lisää tietoa ja tukea

THL 
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta löytyy laaja tietopaketti tupakoinnista ja tupakoinnin lopettamisesta. 

Suomen ASH 
Suomen ASH (Action on Smoking and Health) on vuonna 1989 perustettu, valtakunnallinen kansanterveysjärjestö ja tupakkapolitiikan asiantuntija. Suomen ASHin tavoitteena on savuton Suomi, ja se edistää tupakkatuotteiden ja niihin rinnastettavien tuotteiden käytön loppumista sekä päihteettömyyttä.

Suomen ASH -sivustolta löytyy myös kattavasti tietoa tupakoinnin ympäristövaikutuksista.
Tutustu myös infograafeihin eri aiheista.

Savuton Suomi 2030 -verkosto
Savuton Suomi 2030 -verkosto edistää tupakattomuutta ja nikotiinittomuutta yhteistyössä.
Verkoston toiminta käynnistyi v.2008 ja tällä hetkellä mukana on yli 20 jäsentä, jotka kaikki edistävät savuttomuutta myös omassa toiminnassaan.

Filha ry
Filha edistää kansanterveyttä Suomessa, erityisesti torjumalla keuhkosairauksia ja tuberkuloosia sekä edistämällä väestön keuhkoterveyttä.
Tutustu materiaaleihin tupakoinnin lopettajalle; esimerkiksi Ideoita käsillä tekemiseen – kun lopetat tupakoinnin sekä Nuuskaamisen lopettajalle.

Filhan Pikkutöppöset onnistumiseen – hankkeessa tarjotaan vauvaa odottaville ja pikkulasten vanhemmille tukea tupakoinnin tai muun nikotiinituotteen käytön lopettamiseen. Lue lisää maksuttomasta verkkovieroitusohjelmasta sekä vertaistuen mahdollisuuksista.

Fressis
Fressis on erityisesti nuorille suunnattu verkkopalvelu, jossa edistetään savuttomuutta ja jaetaan tietoa sekä vinkkejä hyvään oloon. Sivustoa ylläpitää Syöpäjärjestöt.
Tutustu myös uusittuun Röökikroppaan. 
Erovirasto on nuorille suunnattu tupakoinnin ja nuuskan käytön lopettamiseen kannustava sovellus. Sovellus toimii Android- ja Apple-puhelimilla ja se on ladattavissa sovelluskaupoista. 

FressisEdu
(= aiemmin NikEdu)
Tietoa ja tehtäviä tupakkatuotteista – kotiin, kouluun ja nuorisotyöhön.
Sivustoa ylläpitää Syöpäjärjestöt.

Syöpäjärjestöt 
Syöpäjärjestöillä tarkoitetaan Suomen Syöpäyhdistyksen ja Syöpäsäätiön muodostamaa kokonaisuutta.
Syöpäjärjestöt tarjoavat myös paljon erilaisia tupakointiin ja nikotiinin käyttöön liittyviä esitteitä.
Materiaalia neuvolatyöhön ohjauksen tueksi: Nikotiiniton neuvolatyö.

Neuvokas perhe
Iloa, innostusta ja kannustusta elintapoihin. Savuttomuus on lahja lapsellesi.
Neuvokas perhe on osa Suomen Sydänliiton toimintaa.

MIELI Suomen Mielenterveys ry
Tutustu materiaaleihin.

Terveyskylä
Terveyskylä on asiantuntijoiden yhdessä potilaiden kanssa kehittämä erikoissairaanhoidon verkkopalvelu, joka tarjoaa tietoa ja tukea kaikille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille. Palvelun sisällä toimii virtuaalitaloja eri elämäntilanteisiin ja oireisiin. Tutustu esimerkiksi Keuhkotaloon.

Työttömien keskusjärjestön Terveydeksi -hanke
Terveydeksi-hankkeen sosiaali- ja terveyspalveluohjaajat tarjoavat työttömille terveyteen ja sosiaalipalveluihin liittyvää maksutonta palveluneuvontaa.

Motivoiva, voimaannuttava ohjaus ja pystyvyyden tunne /dos., PsT Pilvikki Absetz
Miten auttaa potilaita omaksumaan ja ylläpitämään terveellisiä elämäntapoja? Duodecim 2017;133(10):1015-21, Pilvikki Absetz ja Nelli Hankonen

Tupakoinnistako haittaa sikiölle? Aalto, M., Hasa, M., Keskitalo, H., Väänänen, S. & Rainto, S. 2018. ePooki. Oulun ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitystyön julkaisut 3.