Hyppää sisältöön
Rekisteröidy
Kirjaudu

Tule mukaan

Vastaanota vertaistukea ja viestejä. Voit pitää omaa henkilökohtaista päiväkirjaa.

Rekisteröidy
Kirjahylly

Kirjavinkit/ riippuvuus

MINÄ JA RIIPPUVUUS

Craig Nakken: Scanria 2015

Kirja riippuvuus persoonallisuuden syntymisestä ja toipumisesta. Opi ymmärtämään addiktiivista persoonallisuutta, riippuvuuden kehittymistä ja pakonomaista käyttäytymistä.

Aiemmin riippuvuus määriteltiin koskemaan pääasiallisesti alkoholia ja muita päihteitä. Craig Nakken menee kirjassaan syvemmälle. Hän tuo esiin tunne-elämän eristäytymisen, häpeän ja toivottomuuden, jossa addiktit elävät. Nakken tarkastelee kuinka addiktiot alkavat ja etenevät, ja kuinka yhteiskuntamme kannustaa riippuvaiseen käytökseen.  Nakkenin kirja tarjoaa myös uusinta tietoa toipumisesta, geneettisistä tekijöistä, mielenterveydellisistä näkökohdista sekä uusista tutkimustuloksista.

 

TUPAKKATARINOITA

Muisteluja ja kokemuksia tupakasta.
Aineisto on Stumpin kirjoituskeräyksen satoa kesältä 2019

Tupakkatarinoita

 

SISÄISEN ORVON VIISAUS

Kuinka löydän kotiin 

Kaisa Kuurne ja Simo Kuurne: Basambooks 2018

Miten toimintamallit syntyvät ja miten ne vaikuttavat elämässämme. Ja mitä tapahtuu, kun jokin niistä kriisiytyy.

 

LUO ITSESI UUDELLEEN

Joe Dispenza: Viisas elämä 2018

Luo itsesi uudelleen yhdistää tohtori Joe Dispenzan kokemuksen ja tiedon tieteen eri aloilta helposti omaksuttavaksi paketiksi, jonka avulla voi päästää irti piintyneistä ajattelumalleista ja luoda itsensä ja elämänsä uudelleen.

 

STUMPPAA TÄHÄN

Allen Carr: Bazar 2014

”Ainoa asia, mikä estää meitä lopettamasta, on pelko. Pelko, että tiedossa on epämääräisen pitkä kärsimyksen, puutteen ja tyydyttämättömän tupakanhimon aika ennen tavasta eroon pääsemistä. Pelko, että kahvinautinto tai sosiaalinen tilanne ei ole enää koskaan entisenlainen ilman savuketta, ettei pysty enää keskittymään, hallitsemaan stressiä tai olemaan yhtä itsevarma kuin ennen. Pelko, että oma persoonallisuus tai luonne muuttuu. Allen Carrin menetelmän tavoite on poistaa pelot.” Stumppaa tähän perustuu Allen Carrin kuuluisaan menetelmään, jossa paneudutaan tupakoinnin todellisiin syihin. Kirjaa on myyty yli 13 miljoonaa kappaletta ympäri maailman. Oppaassa esitellään Easyway-menetelmä, joka lupaa yli 90-prosenttiset mahdollisuudet onnistua tupakoinnin lopettamisessa.

 

IHME ALKAA NYT

Teemu Kassila, Kalervo Koskela: Viisas elämä 2016

Ihme alkaa nyt pyrkii löytämään olennaisen riippuvuudesta. Riippuvuudesta toipuva ei voi tyytyä pinnallisiin ratkaisuihin, jotka johtavat vain riippuvuuden pitkittymiseen ja yhä uusiin epäonnistumisiin. Kassila ja Koskela etsivät riippuvuudelle selkeää vaihtoehtoa, eivätkä he ole kiinnostuneita pelkästään haittojen vähentämisestä vaan kokonaisvaltaisesta elämänmuutoksesta. Teemu Kassila on taiteilija ja päihdeterapeutti. Kalervo Koskela on valtiotieteen maisteri ja hänellä on kolmenkymmenen vuoden kokemus päihdetyöstä.