Hyppää sisältöön
Rekisteröidy
Kirjaudu

Tule mukaan

Vastaanota vertaistukea ja viestejä. Voit pitää omaa henkilökohtaista päiväkirjaa.

Rekisteröidy
Nukke

Mielenterveys- kuntoutujan raju nikotiinipiikki

Olen sairastanut psykoosisairautta pitkän tovin elämässäni.  Aiemmin olin niin sanotusti terve.  En myöskään juuri polttanut enkä ainakaan ketjussa.Tupakan myötä aamut tulivat vaikeiksi. Piti odottaa, milloin pääsee röökille. Se on kova paikka, kun tottuu polttamaan heti herättyään.

Sairaus aiheutti myös sen, että tekee asioita miettimättä loppuun asti. Ei tule mieleen, että tupakka on hengenvaarallista. Ja näin ollen minunkin tuli poltettua mega paljon röökiä.

Tupakoinnissa on homman nimi, että vieroitusoireita siirretään loputtomiin, kunnes hauta kutsuu luokseen. Tupakointi on ainoita asioita, joissa vieroitusoireiden siirtäminen on maalaisjärjen mukaan sallittu.  Niinpä elämä oli nautintoa, joka tulee savuna sisään keuhkoihin ja ulos tyyliin. Tämä nautinto imeytyy veren kiertoon seitsemän sekunnin kuluttua. Herää kysymys, onko niin kiire hautaan, kun vaihtoehtona olisi myös hyvä elämä.

En parane psykoosisairaudesta, vaikka polttaisin viisi askia päivässä. Minua on auttanut liikunta (lähinnä kävely) jaksamaan yli nikotiinin tuskien ja muutenkin pitänyt vireänä ja mielialaa parempana.

Minulta meni parhaimmillaan kolme askia päivässä, kun vielä poltin. Yritin saada jotain hyvää oloa siitä, kun poltin ketjussa vaikean tilanteen tullen. En tiedä toimiiko tämä oikeasti, mutta joka tapauksessa kallista ja vaarallista hommaahan se on.

Jos haluaa vaarallisia tilanteita, niin kannattaa hypätä vaikkapa laskuvarjolla. Sitten kun on ollut 10 vuotta polttamatta niin voi hommata lentolupakirjan säästyneillä tupakkarahoilla. Sehän on fakta, että on vuokrakoneita, joilla voi lentää sopuhintaan. Olen ollut yhden lentäjän kyydissä, tämä oli ihan hauskaa hommaa. Olin silloin onneksi lakossa ja  en joutunut kärsimään vieroitusoireista, kun ei olisi lennon aikana voinut kuitenkaan poltella röökiä.

Oletko miettinyt poltatko rahasi savuna ilmaan vai haluatko jotain syvällisempää. Ulkomaillekin voisi lähteä jo muutaman kuukauden lopettamisrahoilla.

Olen seurannut mielenterveyskuntoutujien tupakointia todella läheltä. Yksikin kuntoutuja oli aina ilman röökiä ja hän teititteli minua, että saisi yhden röökin pummattua. En antanut hänelle röökiä ja nakkasin natsan maahan. Hän otti sen maasta ja niinpä aina, kun minä menin röökille, hän poimi natsan joko tuhkiksesta tai minun heittämänä. Tätä jatkui noin vuoden verran.  Tulee vaan mieleeni, että onkohan natsat ihan puhtaita, ettei niistä saa vaan jotain kulkutautia.

Sairauden kanssa nikotiini riippuvuus on karmea tapa elää. Asuin ennen mielenterveyskuntoutujien paikassa toipumassa ja eräskin tyyppi poltti koko ajan 25 minuutin jaksoissa sähkötupakkaa koko päivän. En tainnut itsekään jäädä huonommaksi tuosta ketjuhöyryttäjästä. Voisi näin vitsinä sanoa, että ihan hullua meininkiä.

10.4.2018 ”Prinsessa”