Hyppää sisältöön
Rekisteröidy
Kirjaudu

Tule mukaan

Vastaanota vertaistukea ja viestejä. Voit pitää omaa henkilökohtaista päiväkirjaa.

Rekisteröidy
Ihmisiä tupakalla

Nikotiinihelvetti kaverin silmin

Olen seurannut kaverini tupakanpolton lopettamista noin kaksi vuotta ja hänellä on ollut ylä- ja alamäkiä niin kuin avioliitossa. Heilahduksista riippumatta pitää aina uskoa itseensä, vaikka mikä olisi. Siis, sinä, tervakeuhko, kuka? Juuri sinä! Minäkin lopetin, vaikka poltin kolme askia päivässä. Muutos on oikeasti mahdollinen, vaikka se tuntuu alussa mahdottomalta tehtävältä.

Olennaista on taistelutahto, ei puheet! Ihmiselle pitäisi järjestää moraali- ja itsetuntemuskursseja, jotta kokonaisuus sujuisi näppärämmin. Ilman itsetietoisuutta kaikki on hyödytöntä. Lopettamisessa pitää olla taisteluasenne

Toiselle kavereistani ammattihenkilöstö on antanut neuvon, että tässä on nyt sinulla muitakin murheita. Hän oli kuitenkin kuukauden ilman tupakkaa, mutta nikotiini voitti. Hänellä kuluu nyt 30 savuketta päivässä. Hänelle suosittelen käyntiä uudelleen vähintään terveydenhoitajan luona.

Ajattelen ettei kannattaisi pelätä nikotiinikorvaushoitoa kuin ruttoa. Sen käyttöhän on väliaikaista. Lopettajat jaksakaa odottaa siitä nikotiinin imeytymistä muutaman minuutin viiveellä. Kun taas tupakan nikotiini imeytyy noin kahdeksassa sekunnissa. Ajallinen ero ei ole huomattava.  Rakas lukijani odota muutama minuutti jos aioit hyöty nikotiinikorvaustuotteesta.

Moniko tupakoitsijoista muistaa, että tupakointi lisää riskiä sairastua vakaviin sydän- tai verisuonisairauksiin. Kyse ei ole vaan keuhkoista niin kuin jotkut taitavat luulla.

Toinen kaverini tavoitteli taas mitalia siitä syystä, että tupakkaa menee riittävästi eli niin kuin Rolls-Roycessa on hevosvoimia. Tämä riittävästi tarkoittaa noin 50 savuketta päivässä. Määrä on jo sellainen, että jotain olisi syytä tehdä tämän asian suhteen.

 

16.1.2019 Tupakkiäijä