Hyppää sisältöön
Rekisteröidy
Kirjaudu

Tule mukaan

Vastaanota vertaistukea ja viestejä. Voit pitää omaa henkilökohtaista päiväkirjaa.

Rekisteröidy

Nikotiinikorvaus pastilleista vapautuminen

Vaikka tupakkiäijää kokeiltiin taas kovasti niin, kävi hyvin, kun en ole käyttänyt nikotiinipastilleja kohta viikkoon. Vieroitusoireet ovat olleet voimakkaita: Tuntuu, että on pakko saada nikotiinia ja on tullut nukuttua kylläkin paremmin. Nyt sitten ei ole mitään riippuvuuksia. No, kahviin olen kait koukussa, mutta se sallittanee.

Voi olla todella vaikeaa, kun ei ole nikotiinia veressä. Se on aivan hirveä koukku siitä ei pääse eroon, kuin ihmeen kautta. Minulla on ollut hirvittävän hyvä tuuri näiden riippuvuuksien kanssa. Aina ei heti onnistu, pitää tehdä toistoja niin, minuutti minuutilta taistella tätä röökiä vastaan.

Tämän nikotiinin suhteen minulla on mennyt ihan hyvin, mutta en saanut tätä ilmaiseksi. Eilen maanantaina etenin sekunti sekunnilta eteenpäin. Teki tosi pahaa tämä vierottautuminen. Nikotiinia huutava olo, jokainen solu haluaisi nollata tilanteen, kun sydän pumppaa nikotiinia verenkiertoon milligramma milligrammalta. Ja tämä tekee euforisen olon, mutta vaan muutamaksi sekunniksi. Nikotiinin vaikuttaessa tuntuu voimakasta mielihyvää ja rentoutumista. Tämä rentoutuminen on vaan niin lyhytaikaista ihan 30 sekuntia, mutta olotila on erittäin miellyttävä. Tuntee miten jäsenet rentoutuu ja aivotkin tykkäävät. Tulee vaan kaikin puolin hyvä olo, mutta vain aamusavuilla. Muistakaa tämä, että kohta joudutte polttamaan tunnin välein ja siitä eteenpäin useamminkin.

Niinpä ajattelen tupakasta, että nikotiini on kaikista vaikein koukku mitä maa päällään kantaa. Tämä on minun kokemukseni riippuvuksista. Mistään ADHD-lääkkeistä tai rauhoittavista lääkkeistä ei ole tullut yhtä kovia vieroitusoireita kuin nikotiinista.

Edes kuningas alkoholi ei voita riippuvuudessaan nikotiinia. Mikään ei ole nikotiinia suurempi koukku. Joten ei ole mitään suurempaa tekoa itseään kohtaan: lopeta nikotiini tai nikotiini lopettaa sinut.

 

Tupakkiäijä