Hyppää sisältöön
Rekisteröidy
Kirjaudu

Tule mukaan

Vastaanota vertaistukea ja viestejä. Voit pitää omaa henkilökohtaista päiväkirjaa.

Rekisteröidy

Pitää uskaltaa kokeilla

Jotkut miettivät lopettamista turhankin pitkään. Joku konsti on vain valittava, ja sitten pitää uskaltaa kokeilla. Ei ole yhtä toimivaa tapaa kaikille. Joku lopettaa kuin seinään, toiset käyttävät nikotiinivalmisteita tai vieroituslääkkeitä. Jotkut vähentävät tupakointia. Silloin tosin pitää olla tarkkana määrien suhteen, jotta tupakointi todella vähenee. Osa tarvitsee tukea, kaikki eivät.

Monille Stumppi-neuvontaan soittavalle on tärkeää kuulla, miten muilla menee tai mikä on oma ennuste, kertoo terveysasiantuntija Maija Kolstela.  Onnistuminen on yksilöllistä, ja niin myös se, miten pitkään terveys kestää tupakointia. Sitäkin meiltä kysytään silloin tällöin.

Lopettamisesta seuraa useita hyviä asioita, jotka kannattaa pitää mielessä. Mielenvirkeys paranee, eikä enää ei hengästytä. Moni hämmästyy, kun jaksaa keskittyä asioihin paremmin sen sijaan, että seuraava tupakka olisi mielessä. Soisin kaikille tupakoitsijoille sen tunteen, kun huomaa, ettei nikotiini enää säätele ajankäyttöä. Tämä kokemus voi löytyä parin kuukauden jälkeen lopettamisesta, tämäkin toki yksilöllisesti.

Lue koko kirjoitus Suomen Ash sivuilta