Hyppää sisältöön
Rekisteröidy
Kirjaudu

Tule mukaan

Vastaanota vertaistukea ja viestejä. Voit pitää omaa henkilökohtaista päiväkirjaa.

Rekisteröidy

Tupakkiäijän mietteitä kauppareissulla

Huomenna olisi taas juhlittavaa, kun olen ollut silloin kahdeksan kuukautta polttamatta. Seisoin kahdeksan kuukautta sitten kaupan pihalla. Minun piti tehdä päätös, ostanko sätkävehkeet R-kioskilta vai ostanko nikotiinipurkkaa apteekista. Ostin purkkaa ja olen pysynyt päätöksessäni.

Onhan sitä aika-ajoin tehnyt tupakkaa mieli. En ole kyllä sortunut, vaikka heräsin yksi aamu tupakan tuskaan. Rupesin heti etsimään missä on tupakat, löytämättä tupakkaa. Olen varautunut siihen, että tupakan tuskia voi vielä tulla eteen,

Nykyään tupakka haisee todella pahalle, ei tee mieli haistella tupakkaa enää ikinä. Sitä luulee tupakoitsijana, ettei tupakka haise pahalle, mutta kyllä se vaan haisee. Olin kylässä veljeni luona ja tulin pihalta tupakalta. Veljen poika silloin 4-vuotias sanoi, että ”sinä haiset todella pahalle” lapsen suusta totuus tulee. Tottahan ei kenenkään tarvitse haistaa tätä hajua.

Vieläkin menee niin sanottuna psykologisena turvana nikotiini pastilleja. Saisin jo lopettaa, kun ovat niin pirun kalliita. Ei ole itseluottamus kunnossa, koska pitää olla aina pastilleja turvana. Itse tupakointi on loppunut jo aikaa sitten.

Pitäisi olla myös nikotiinikorvaushoidosta vapautumiskursseja. No, saan kylläkin ohjeita ja neuvoja Stumpin henkilökunnalta

Tupakkiäijä

31.1.2018