Hyppää sisältöön
Rekisteröidy
Kirjaudu

Tule mukaan

Vastaanota vertaistukea ja viestejä. Voit pitää omaa henkilökohtaista päiväkirjaa.

Rekisteröidy

Tupakkiäijän kuulumisia

Haluan kertoa teille jotain tupakatta elämisen ihanuudesta.  Lopetin tupakoinnin vuosi ja kolme kuukautta sitten. Lopettaminen oli aluksi ihan kamala ajatus. Käytin tupakointia itsetunnon pönkittämiseen.

Itse tupakoinnin lopettaminen sujui ihan hyvin, kun oli nikotiinikorvaushoito käynnissä. Sain annoksen hermomyrkkyä säännöllisesti. Aloitin neljän milligramman nikotiinipurkalla, mistä siirryin kahden milligramman nikotiinipastilleihin ja lopulta yhden milligramman pastilleihin.

Vapauduin lopulta kokonaan nikotiinista, mikä ei ollut helppo tie. Siinä oli meinaan todella kova työ, että vapautuminen tapahtui. Siinä oli paikka, missä veri punnitaan. Nyt olen täysillä mukana elämässä joka suhteessa ja koko olemukseni on muuttunut. Niin sanoivat pomoni ja muut työntekijät.

Elän muutenkin uutta elämää, joka on muuttunut täysin tupakoinnin lopettamisesta lähtien. Enää vaan ei väsytä, yskitä, ahdista henkeä ja enkä haise, kuin tuhkakuppi.

Lopettaessani sain lisäenergiaa, joka vapautuu vain oikeasti lopettaneille. Mahtava tunne, kun voi oikeasti olla ilman minkäänlaista nikotiini tuotetta ja muita aineita.

Myös muut ovat huomanneet energisemmän minäni ja ihmiset pitävät minua ihan kivana ihmisenä. Sekös sopii huonoitsetuntoiselle miehelle.

Mikään ei tuntunut onnistuvan eikä varsinkaan nikotiinin suhteen, niin minäkin luulin. Lopulta  pääsin maaliin. Lopettamisen alussa piti laskea sekuntteja, kun hermomyrkyn vieroitusoireet olivat todella kovat elimistössä.

Voisin käyttää Gladiaattori elokuvan sanontaa Now we are FREE.

Tupakkiäijä 17.8.2018