Hyppää sisältöön
Rekisteröidy
Kirjaudu

Tule mukaan

Vastaanota vertaistukea ja viestejä. Voit pitää omaa henkilökohtaista päiväkirjaa.

Rekisteröidy

Tupakkiäijän meininkiä

Vaihdoin äskettäin 2 mg:n pastillit 1 mg:n pastilleihin. Ajattelin, että eihän tämä onnistu millään, mutta ei ole ollut suurempia vaikeuksia. Pitää odottaa, että aivot tottuu tähän. Tupakoinnin loputtua piti totutella siihen, että nikotiini vaikuttaa seitsemän sekunnin sijaan viidessä minuutissa eli rööki toimii nopeasti.

Röökin lopettamisessa vaikeinta oli psykologinen riippuvuus. Olen ollut myös kaljaäijä. Sen lopettaminen ei ollut niin vaikeaa, kuin tämä röökin lopettaminen. Uskoisin, jos dokaisin, niin polttaisin heti tilaisuuden tullen. Eli, ei edes saunakaljaa tai mitään alkoholia minulle. Jos näitä eri riippuvuuksiani miettii, niin niitähän on ihan sikana. Pitää olla todella ylpeä, että tupakointini on historiaa.

Nykyään, kun haistan röökin, se yleensä haisee pahalle. En ymmärrä miten sitä saattoi istua iltoja yökerhoissa ja kaikki veti röökiä kuorossa. Tyttöystäväni valitti aina, että hiukset haisivat pahalle, kun olin ollut aikoinaan yökerhossa. Kävin kuusi vuotta sitten viimeksi yökerhossa ja silloin oli tupakkakopit, joissa sitten röökattiin kylki kyljessä. Niissä kopeissa oli hirveä sotku ja haju. Räkää tuhkakupeissa ja jos on vaaleat vaatteet päällä, niin ihan varmasti oli vaatteet sotkussa tuhkasta. Tunsin myös yhden työntekijän, joka siivosi pöytiä ollessaan raskaana, nyt sekin kauhistuttaa.

En halua enää mennä yökerhoon, kun en enää dokaakaan. Olen juonut neljän vuoden aikana kolme kertaa. Jos haluat säästää itsesi sydän ja verisuonitaudeilta, niin pidä mielessä tämä. Tupakka ja viina kulkevat käsi kädessä! Jos juot niin muista, että tupakointiin sortuu helpoimmin kännissä.

Olin tupakan takia leikkauksessa ja edes jalan verisuonileikkaus ei parantanut minua täysin.