Hyppää sisältöön
Rekisteröidy
Kirjaudu

Tule mukaan

Vastaanota vertaistukea ja viestejä. Voit pitää omaa henkilökohtaista päiväkirjaa.

Rekisteröidy

Tupakoinnin lopettaminen aikuisten oikeasti

Noin kolme vuotta sitten olin röntgenlääkärin vastaanotolla. Minä pihisin ja puhisin hänen vieressään. Hän kysyi minulta, että poltatko tupakkaa? Vastasin myöntävästi. Hän sanoi, että olisi vakavasti harkittava tupakoinnin lopettamista. Työpaikalleni mennessä on jyrkkä ylämäki ja olin ihan poikki, kun kävelin tämän ylämäen. Piti vaan jaksaa, vaikka kuinka tiukkaa tekisi.

Elämäni oli yhtä tupakointia ja rahan keruuta siihen liittyen. Rahaa kului 550 euroa tähän harrastukseen kuukaudessa. Tämä röökinpoltto on vähän niin kuin elämäntapa. Aina on oikea hetki polttaa. On sitten kyse aamusavuista tai ruoka ynnä muut savuista. Ihminen on mestari keksimään kaikennäköisiä verukkeita. Minulla meni kolme 20 savukkeen rasiaa päivässä.

Asuin ennen rivitalossa ja niinpä tupakointi vaati ulkoruokintaan menemisen. Tämä tupakointi kyllä sujui, kun on kunnon talvi- tai sadevarusteet. Yölliset tupakointisessiot voi hoitaa vaikkapa Peak Performance puku päällä, niin tuleepahan tupakointi hoidettua muodikkaasti. Saatoin polttaa kaksi tai kolme röökiä putkeen. Tosin silloin aamuinen tupakointisessio päättyi oksentamiseen ja yskimiseen. Kyllä söi miestä tämmöinen elämäntapa.

Olin kesän korvilla ostarilla ja tuumasin kaverille, että nyt riittää. Vasemmalla oli apteekki ja oikealla S-Marketti. Ajattelin, että pitää tehdä palvelus itselle sekä lopettaa itsensä kiusaaminen ja rahan tuhlaaminen. Ihme tapahtui 30.5 2017 kello oli 15.45.

Tein niin hyvää työtä, että olen ollut nyt polttamatta vuoden, seitsemän kuukautta ja yhden päivän. Hyvä minä! Tupakkaa ei vaan tarvitse mihinkään muuhun kuin riippuvuuden säilyttämiseen.

Käytin melko pitkään nikotiinipurkkaa. Nikotiinipurkan kanssa ei pidä hätäillä, kyllä se nikotiini vaikuttaa, kun vaan jaksaa odotella. Huomaan, että minulla nikotiinipurkka vaikuttaa vasta noin kymmenen minuutin päästä. Tupakassa tämä myrkyn vaikutus alkaa noin seitsemän sekunnin kuluttua.  Nikotiinipurkastakin on hyvä luopua. Tämäkään ei ole itsestäänselvyys. Olin työpaikkani olohuoneessa ja katsoin kelloa minuutti, minuutilta ja siirsin purkan syömistä minuutti, minuutilta. Tämähän kannatti. Nyt olen irti myös nikotiinipurkasta. Muutos on mahdollista.

 

28.2.2019 Tupakkiäijä