Hyppää sisältöön
Rekisteröidy
Kirjaudu

Tule mukaan

Vastaanota vertaistukea ja viestejä. Voit pitää omaa henkilökohtaista päiväkirjaa.

Rekisteröidy

Vertaisvinkit

Stumppi.fi sivustolle rekisteröityneenä voit kertoa miten sinä onnistuit luopumaan tupakasta ja nikotiinista.
Jätä oma vinkkisi.

♦Olen ollut savuton n. 6viikkoa pelkän nikotiini purkan turvin 2mg 204kpl laatikko on hyvä apu.

♥Suosittelen vahvasti Allen Carrin teosta ”Stumppaa tähän”. Kirja löytyy tätä nykyä myös äänikirjana joka oli itselleni paras vaihtoehto. Olen nyt 41 vuotias ja tupakoinut reilun 25 vuotta. Tähän aikaan mahtuu muutama lopetusyritys. Kirjan kuunneltuani en enää yrittänyt, vaan lopetin. Tupakointi lopetetaan vasta kun on kirjan päässyt loppuun ja ymmärtänyt lukemansa/kuulemansa. Se tosiaan on niin helppoa kuin kirja lupaa. Olen siis saanut avun kirjasta, mutta aiheesta on olemassa myös seminaareja. https://www.allencarr.fi/kuinka-klinikat-toimivat

♣Allen Carrin Stumppaa tähän kirja auttoi lopettamaan. Ehkä hieman ”tv Shop”
tyylisesti kirjoitettu ja hieman ärsyttävä, mutta asiaa.
Nyt kuukausi ilman tupakkaa eikä tee mieli. Tupakointia takana 23 v.

♥Ajattelen tupakoinnin olevan sairaus, josta pitää parantua. Se helpottaa ja auttaa ymmärtämään. Jos joutuu vaikka leikkaukseen, niin sinne menee, vaikka se ei ole kivaa, sen jälkeen ei ole heti kivaa, on särkyä ja inhottavaa oloa ja tylsää maata sängyssä jne. Mutta silti ihmiset käy leikkauksissa. Miksi? No siksi, että haluavat parantua eivätkä kuolla tautiinsa. Niin kannattaa ajatella myös tupakoinnista. Se on sairaus, josta pitää parantua. Paraneminen on hidasta, tuskaista ja tylsää. Mutta kyllä se siitä helpottaa.

♦Osta sinäkin pelikortit. Opettelin tekemään korttitemppuja, kun päätin vapauttaa kädet tupakoinnista. Pasianssin pelaaminenkin voi olla avuksi, jos ajatukset pyörivät tupakalle lähtemisessä.

♥Kun päätin lopettaa tupakoinnin, päätin etten tupakoi jos katson tv:tä tai elokuvia. En tupakoinut sisällä muutenkaan, mutta päätin etten lähden kesken ohjelman tupakalle. Alkuvaiheessa elokuviin keskittyminen vie ajatukset muualla. Ja sitä tarvitaan.

♦Olen just se entinen tupakoitsija, joka ei ikipäivänä uskonut, että pystyisi lopettamaan. En ole 10-vuoteen ollut kuin yön polttamatta ja nyt on jo melkein viikko mennyt polttamatta. Se miksi pystyn tähän on se, että menen päivä kerrallaan. On selvittävä vain tämä tunti. Kun tajuan, että selvisin niin teen saman uudestaan. Pian tupakan unohtaa. Olo on mieletön!

♥Tee jotakin kivaa. Neulo. Lue lehteä/kirjaa. Väritä kirjaa. Katso televisiota. Lähde ulos. Pelaa peliä. Leivo. Siivoa. Tee jotain, mistä nautit.

♦Vaikka kuinka tekis röökiä mieli, niin ennen kuin sorrut, mieti sitä tulevaa morkkista minkä, se yksikin henkonen aiheuttaa 😉

♣Yritys palkitaan!

♥Ostin uusia imeskely tabletteja. Ne olivat halpoja 10 euroa paketti.

♠Kirjoitan nyt jotain, kun tuli rekisteröityneeksi tänne uudelleen sen suuren sivustoremontin jälkeen. Silloin hävisi kaikki, enkä saanut tekstejä ja sun muuta palautettua. Keljutti silloin kovasti, mutta sätkääkään en ole lopettamiseni jälkeen polttanut. Poltinhan n. 60 vuotta. Eipä muuta näin aluksi. Pitää katsella nykysivustoa onko mielenkiintoa jatkaa.

♣Ei se tupakointi ole terveyden menettämisen arvoista. Tuo ajatus on auttanut itselläni.

♠Vältä tupakoivia ihmisiä ja paikkoja, joissa tupakoidaan – Pysy erossa myös sähkösavukkeista ja nuuskasta – Säästä rahat, joilla tavallisesti ostaisit tupakkaa – Harrasta säännöllisesti liikuntaa – Juo paljon vettä ja syö monipuolisesti – Keksi jokin korvaava toiminta tupakoinnin tilalle – Muista tupakoinnin aiheuttamat vakavat terveysvaikutukset – Muista tiukka lainsäädäntö ja yleinen paheksunta tupakoinnin suhteen.

♦Suosittelen Stumppaa tähän kirjaa =)

♥Keksi keksimällä tekemistä. Äläkä unohda ystäviä. Minulla tämä toimi hyvin.

♠Aina kun tekee mieli spaddua, syö porkkanaa.

♣Juokaa sitä vettä!!!