Hyppää sisältöön
Rekisteröidy
Kirjaudu

Tule mukaan

Vastaanota vertaistukea ja viestejä. Voit pitää omaa henkilökohtaista päiväkirjaa.

Rekisteröidy

Vertaisvinkit

Stumppi.fi sivustolle rekisteröityneenä voit kertoa miten sinä onnistuit luopumaan tupakasta ja nikotiinista.
Jätä oma vinkkisi.

♥Alkoholi oli ensin jätettävä pois, vasta sitten onnistuin jättämään tupakoinnin.

♣Kun uskalsin kokeilla lopettamista, se olikin yllättävän helppoa. Uskalla sinäkin.

Voimasana, sen koin tarpeelliseksi. Voi olla ettei se kaikilla toimi. Mutta minulla se toimi. Asiaan kuuluu ettei sitä kerro kenellekään.

♦Aloitin pitkän tauon jälkeen polttamisen uudestaan ja huomaan palaavani entiseen tapaani käytös jne. kaikki muuttunut takaisin minkälainen olin ennen. Ilman tupakkaa olin paljon positiivisempi ja hyvinvoiva. Aloittamisen jälkeen olen taas ollut todella ärtynyt ja kusipää näin suomeksi sanottuna muille.

♣Kun lopetin röökin tein päätöksen en ole lakossa, vaan olen lopettanut tupakan kokonaan. ”En polta kiitos”.

♥Joko sinulla on säästöpossu. Minulla on, jonne kertyy rahaa 159,90 e/kk, kun olen tupakatta.

♦Luin (tai siis kuuntelin) Allen Carrin vanhan kirjan; Stumppaa tähän!
Olin kuullut paljon onnistumisia, enkä oikein jaksanu uskoa, että mikään lukema muuttaisi, tai edes vähentäisi mun kahden askin päivätahtia.
Kuuntelin noin viikon aikana koko äänikirjan osissa, ja aloin automaattisesti ajattelemaan jokaista röökiä, jonka sytytin. Pari päivää ennen lopetusta olin jo innoissani ja paloin halusta saada sen viimeisen poltettua. Tein vielä mahdollisimman hankalassa hetkessä, eli aamulla kun olin töissä ollut pari tuntia ja yön nikotiinitauon jälkeen ehtinyt tankata nikotiinitasot jo pilviin niinkuin normaaliksi. Silti olin into pinkeenä ku sytytin vikan röökin ja poltin siitä reilu puolet. Tyhjä aski roskiin ja sytkäri lahjaks duunikaverille ja takasi töihin. Huomenna tulee siitä (vasta) viikko, mutta kertaakaan ei ole mieli tehny yhtään ainutta tupakkaa. Ainoastaan mieleen välil tulee tyhjä ajatus et täs kohti vissii käytiin röökillä ja muutaman kerran oon ettiny röökejä joka taskun läpi vaan ihmetelläkseni mis ne on. Mieli siis ei ole kaivannu tupakkaa, tavat välillä muistuttaa olemassaolostaan. En väitä et kirja olis kaikkien pelastus ja toimis edes kaikille, se vaatii sen, että lukee sen avoimin mielin. Mulle se toimi, ja uskon että myös Sulle  Mitään et ainakaan menetä jos yrität

Stumppaa tähän kirja kumoaa tahdonvoiman ja nikotiini korvaus valmisteet. Kirjan luettua ymmärrät, ettet tarvitse tupakkaa 🙂

♦Olen ollut savuton n. 6viikkoa pelkän nikotiini purkan turvin.  2mg 204kpl laatikko on hyvä apu.

♥Suosittelen vahvasti Allen Carrin teosta ”Stumppaa tähän”. Kirja löytyy tätä nykyä myös äänikirjana joka oli itselleni paras vaihtoehto. Olen nyt 41 vuotias ja tupakoinut reilun 25 vuotta. Tähän aikaan mahtuu muutama lopetusyritys. Kirjan kuunneltuani en enää yrittänyt, vaan lopetin. Tupakointi lopetetaan vasta kun on kirjan päässyt loppuun ja ymmärtänyt lukemansa/kuulemansa. Se tosiaan on niin helppoa kuin kirja lupaa. Olen siis saanut avun kirjasta, mutta aiheesta on olemassa myös seminaareja. https://www.allencarr.fi/kuinka-klinikat-toimivat

♣Allen Carrin Stumppaa tähän kirja auttoi lopettamaan. Ehkä hieman ”tv Shop”
tyylisesti kirjoitettu ja hieman ärsyttävä, mutta asiaa.
Nyt kuukausi ilman tupakkaa eikä tee mieli. Tupakointia takana 23 v.

♥Ajattelen tupakoinnin olevan sairaus, josta pitää parantua. Se helpottaa ja auttaa ymmärtämään. Jos joutuu vaikka leikkaukseen, niin sinne menee, vaikka se ei ole kivaa, sen jälkeen ei ole heti kivaa, on särkyä ja inhottavaa oloa ja tylsää maata sängyssä jne. Mutta silti ihmiset käy leikkauksissa. Miksi? No siksi, että haluavat parantua eivätkä kuolla tautiinsa. Niin kannattaa ajatella myös tupakoinnista. Se on sairaus, josta pitää parantua. Paraneminen on hidasta, tuskaista ja tylsää. Mutta kyllä se siitä helpottaa.

♦Osta sinäkin pelikortit. Opettelin tekemään korttitemppuja, kun päätin vapauttaa kädet tupakoinnista. Pasianssin pelaaminenkin voi olla avuksi, jos ajatukset pyörivät tupakalle lähtemisessä.

♥Kun päätin lopettaa tupakoinnin, päätin etten tupakoi jos katson tv:tä tai elokuvia. En tupakoinut sisällä muutenkaan, mutta päätin etten lähden kesken ohjelman tupakalle. Alkuvaiheessa elokuviin keskittyminen vie ajatukset muualla. Ja sitä tarvitaan.

♦Olen just se entinen tupakoitsija, joka ei ikipäivänä uskonut, että pystyisi lopettamaan. En ole 10-vuoteen ollut kuin yön polttamatta ja nyt on jo melkein viikko mennyt polttamatta. Se miksi pystyn tähän on se, että menen päivä kerrallaan. On selvittävä vain tämä tunti. Kun tajuan, että selvisin niin teen saman uudestaan. Pian tupakan unohtaa. Olo on mieletön!

♥Tee jotakin kivaa. Neulo. Lue lehteä/kirjaa. Väritä kirjaa. Katso televisiota. Lähde ulos. Pelaa peliä. Leivo. Siivoa. Tee jotain, mistä nautit.

♦Vaikka kuinka tekis röökiä mieli, niin ennen kuin sorrut, mieti sitä tulevaa morkkista minkä, se yksikin henkonen aiheuttaa 😉

♣Yritys palkitaan!

♥Ostin uusia imeskely tabletteja. Ne olivat halpoja 10 euroa paketti.

♠Kirjoitan nyt jotain, kun tuli rekisteröityneeksi tänne uudelleen sen suuren sivustoremontin jälkeen. Silloin hävisi kaikki, enkä saanut tekstejä ja sun muuta palautettua. Keljutti silloin kovasti, mutta sätkääkään en ole lopettamiseni jälkeen polttanut. Poltinhan n. 60 vuotta. Eipä muuta näin aluksi. Pitää katsella nykysivustoa onko mielenkiintoa jatkaa.

♣Ei se tupakointi ole terveyden menettämisen arvoista. Tuo ajatus on auttanut itselläni.

♠Vältä tupakoivia ihmisiä ja paikkoja, joissa tupakoidaan – Pysy erossa myös sähkösavukkeista ja nuuskasta – Säästä rahat, joilla tavallisesti ostaisit tupakkaa – Harrasta säännöllisesti liikuntaa – Juo paljon vettä ja syö monipuolisesti – Keksi jokin korvaava toiminta tupakoinnin tilalle – Muista tupakoinnin aiheuttamat vakavat terveysvaikutukset – Muista tiukka lainsäädäntö ja yleinen paheksunta tupakoinnin suhteen.

♦Suosittelen Stumppaa tähän kirjaa =)

♥Keksi keksimällä tekemistä. Äläkä unohda ystäviä. Minulla tämä toimi hyvin.

♠Aina kun tekee mieli spaddua, syö porkkanaa.

♣Juokaa sitä vettä!!!