Hyppää sisältöön
Rekisteröidy
Kirjaudu

Tule mukaan

Vastaanota vertaistukea ja viestejä. Voit pitää omaa henkilökohtaista päiväkirjaa.

Rekisteröidy

Tupakointiin tulee lisää tarpeellisia kieltoja

Suomi on kiristänyt asteittain tupakkalakia tupakoinnin vähentämiseksi. Lisää kieltoja ja rajoituksia on tulossa, mikä on tarpeellista. Tavoite on hyvä: Savuton Suomi vuoteen 2030 mennessä.

Sosiaali- ja terveysministeriö on laittanut lausuntokierrokselle ehdotuksia uusiksi tupakkalain kiristyksiksi. Tupakointi halutaan kieltää leikkikentillä ja yleisillä uimarannoilla. Tupakka-askeista esitetään poistettavaksi logot ja bränditunnukset niiden houkuttelevuuden vähentämiseksi.

Tupakointikieltojen laajentamisella on kiistattomat terveysperusteet. Kun leikkikentät ja yleiset uimarannat rajataan savuttomiksi alueiksi, sillä suojellaan etenkin pieniä lapsia passiivisen tupakoinnin haitoilta. Lisäksi halutaan vähentää tupakoinnista aiheutuvaa roskaantumista ja siitä syntyviä ympäristöhaittoja.

Kevät on taas paljastanut, että roskaamisen vähentämiselle on ehdottomasti tarvetta. Tupakantumppeja ja tupakka-askeja heitetään huoletta sinne ja tänne. Suomi voisi ottaa mallia Ruotsista. Ruotsiin suunnitellaan lakimuutosta, jolla ensi vuoden alusta ruvettaisiin sakottamaan, jos heittää maahan tupakannatsan, purukumin tai muita pieniä roskia.

Lue lisää: karjalainen.fi