Hyppää sisältöön
Rekisteröidy
Kirjaudu

Tule mukaan

Vastaanota vertaistukea ja viestejä. Voit pitää omaa henkilökohtaista päiväkirjaa.

Rekisteröidy

Tupakointikielto voi parantaa naapurisopua

Vuoden 2017 alussa voimaan astunut tupakkalaki antaa mahdollisuuden hakea asuntojen parvekkeiden ja terassien osalle tupakointikiellon. Asokotien kohteisiin kieltoja on haettu muutamia ja osaan on jo päätös saatu. Parhaimmillaan päätös on kokemusten mukaan parantanut naapurisopua.

Asokodit on lähtenyt aktiivisesti hakemaan asukkaiden toiveesta tupakointikieltoja kohteisiinsa. Uudesta laista kerrottiin Asokotien asukkaille muun muassa keväisissä asukaskokouksissa, joissa käsitellään talojen kohdekohtaisia asioita.

”Meidän kokemuksemme mukaan lain soveltaminen on tuonut taloihin positiivisia keinoja parantaa asumisviihtyisyyttä ja naapurisopua. Asukkaat ovat myös pyrkineet löytämään keinoja ottaa huomioon tupakoitsijat esimerkiksi sopimalla tupakointialueista pihoille”, kertoo Asokotien kiinteistöjohtaja Henrik Hämäläinen.

Kieltoa hakeneissa kohteissa tavoitteena oli saada aikaan pitkän tähtäimen linjaus tunteita herättävään asiaan.

”Selkeä kieltopäätös on helppo viestiä myös taloon muuttaville uusille asukkaille. Asokotien uusissa asumisoikeuskohteissa ja Asuntosäätiön vuokra-asuntokohteissa tupakointikielto on kirjoitettu jo sopimuspapereihin”, toteaa Hämäläinen.

 

Lähde:  TM Rakennusmaailma